Het Team

Stichting Triteam is in 2001 opgericht als een landelijk triatlonteam dat in hoofdzaak deelneemt aan wedstrijden op triathlon en duathlon gebied. Landelijk betekent in dit geval dat de leden verspreid wonen over Nederland.

Voor het seizoen 2016 zal het team uit maximaal 10 atleten gaan bestaan.

Doel van de stichting is het promoten van de triatlonsport door deelname aan wedstrijden en door het behalen van podiumplaatsen genereren van publiciteit voor sponsoren. Dit betekent dat de atleten zich ten doel stellen bij wedstrijden in Nederland bij de top tien te eindigen en bij de Nederlandse Kampioenschappen een podiumplaats te behalen in hun categorie.

De Stichting Triteam kent een aantal activiteiten, welke elkaar versterken en ondersteunen. Allereerst richt de Stichting zich op bovenstaand doel door atleten in de gelegenheid te stellen aan wedstrijden mee te doen in binnen- en buitenland. Ten tweede werkt de Stichting samen met Rotterdam Topsport en de gemeente Rotterdam om de plannen voor een internationale triathlon gestalte te geven. Deze plannen zijn inmiddels werkelijkheid geworden en in 2016 zal deze wedstrijd voor het eerst georganiseerd worden. Dan is er een Europacup Elite(dames en heren) en het wereldkampioenschap voor Para triathleten en in 2017 is het wereldkampioenschap Elite en voor alle andere categorieën  in Rotterdam De derde activiteit gaat haar derde jaar in. De Stichting Triteam heeft een overeenkomst gesloten met de Stichting Topsport for Life om voor deze prachtige organisatie fondsen te verzamelen voor mensen die lijden aan een levensbedreigende ziekte zoals ALS of kanker.